SVETOVNI DAN ŠPORTA pri najmlajših Borovnicah

MALI ŠPORTNIKI

Letos smo Slovenci  23. 9. prvič obeležili praznik ŠPORTA.

˝To ni le še eden na seznamu slovenskih državnih praznikov. »To je praznik, ki je posvečen slovenskemu športu in promociji športa v najširšem smislu ter s posebnim poudarkom, da vse Slovenke in Slovenci praznik obeležijo z lastno telesno dejavnostjo,« je poudaril Bogdan Gabrovec, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS).

V skupini Borovnice (1-3 let), iz enote Ravbarček, smo obeležili ta praznik kot pravi športniki. Praznik smo praznovali tako, da smo cel teden posvetili gibanju.

Večkrat smo se odpravili ven ter urili naše sposobnosti, kot so ravnotežje, koordinacija, vzdržljivost pa tudi moč. Ali veste, da mi najmlajši razvijemo ravnotežje tako, da hodimo po razgibanem terenu brez opore? JA, prav ste prebrali – hodimo po makadamu, travniku, klancu navzgor, navzdol, se ne držimo za roke vzgojiteljice ali kače, saj si s tem urimo prej omenjeno sposobnost. Včasih tudi pademo, vendar se spretno ujamemo na roke. S starši smo se tudi dogovorili, da bomo ven hodili v vsakem vremenu. Ta teden se nam je nasmehnila sreča in vreme nam je priskrbelo nekaj dežja, Tako, da smo lahko odšli na lov na luže. Zabavali smo se ob in v njih 😊.

Ob vsem tem, ne pozabimo na fino motoriko. Na sprehodu smo nabrali lešnike s pincetnim prijemom ter jih s kamnom sami strli. Mmm, kako so bili dobri, predvsem zato, ker so otroci sami prišli do slastnih jedrc.

Igralnico smo spremenili v telovadnico. Odmaknili smo stole in mize ter imeli igro z žogami. Žoge smo kotalili, metali, brcali, včasih kakšno celo ujeli. Izvedli pa smo tudi poligon ter se preizkusili v različnih spretnostih.

Ob vsem tem smo se neizmerno zabavali in sklenili, da bomo športno aktivni čez celo leto.

 

Zapisala Tina Oberstar, dipl. vzg. pred. otrok

Dostopnost