Kužki in mucke ter Društvo za zaščito živali Postojna

Letos sem prvič dobila priložnost, da se preizkusim tudi v vlogi vzgojiteljice. Dobila sem najmlajšo skupino, starost 1 do 2.  V skupini Lubeničke je vpisanih 14 otrok, 8 deklic in 6 dečkov. Otroci so zelo navihani, polni energije in radovedni. Po prvem mesecu spoznavanja sem razmišljala, kaj bi jim ponudila pri dejavnostih, da jih bo čimbolj pritegnilo.

Ko sem jih opazovala pri listanju knjig, so se vedno najbolj zanimali in iskali živali ter kar še in še želeli, da s Tino oponašava njune glasove. Tako sva se odločile, da bova meseca aprila ali pa še več z otroki spoznavali živali, tako domače kot divje.

Začeli sva z domačimi in seveda s tistimi, ki so otrokom najbližje. Kužki in mucke. Idej je veliko, ampak za začetek sva želele, da bi nekje našle fotografije, ki niso v knjigah ali revijah.

Spomnila sem se svoje prijateljice Danijele, ki obožuje mačke in pse ter tudi pomaga pri reševanju le-teh. Takoj je šla v akcijo in pri svoji prijateljici, Silvi Bajc, ki dela pri društvu za zaščito živali Postojna, nabrala ceeeeeel kup koledarjev iz leta 2013. Za začetek sva iz nekaj koledarjev izrezale vse mucke in kužke ter jih s pomočjo otrok zalepile na steno previjalne mize, tako, da jih otroci lahko čez dan kadarkoli lahko opazujejo. Tako otrokom prepevava pesmi o njih, s prstki nama kažejo katera žival je kuža in katera muca, kje ima brke, rep, oči,…

Skratka veseliva se še vseh nadaljnjih dejavnosti z našimi lubeničkami in podarjenimi koledarji.

Najlepša hvala še enkrat prijateljici Danijeli in gospe Silvi Bajc za pomoč.

Otroci iz skupine Lubeničke, Daša Bucik in Tina Čeč.

Dostopnost