GASILSKO DRUŠTVO KAPLJICE

V vrtcu imamo prave gasilce

Na vrhu hriba, z lepim razgledom na celotno Postojno, so otroci zagledali gasilska vozila… in od tistega trenutka naprej so postali gasilci naša glavna tema v vrtcu. 

V igralnici smo si pripravili pravi gasilski dom, čisto pravi grb za naše gasilsko društvo Kapljice, izdelali smo si tudi gasilska vozila in različne pripomočke, pa tudi plakat o gasilcih. V igralnici nas je obiskala čisto prava gasilka Laura, ki je tudi vzgojiteljica-pomočnica vzgojiteljice v vrtcu. Predstavila nam je gasilsko obleko in se z nami pogovarjala o gasilskem poklicu.

Obiskali smo tudi gasilsko-reševalni dom v Postojni, kjer smo si ogledali vsa gasilska vozila, nekaj pripomočkov in poskusili špricati z vodo. Pred vrtcem smo otrokom pripravile poligon, kjer so premagovali ovire in se preizkusili v špricanju z vedrovko.

Pesem “Gasilci smo” še vedno odmeva v naši igralnici. 

Tukaj bi se radi zahvalili gasilskemu društvu PGD Postojna, ki so nam z veseljem pokazali gasilska vozila in nam odgovorili na zastavljena vprašanja in PGD Studenec, ker so nam posodili gasilske čelade in nekaj gasilskih pripomočkov. 

pripravila: Diana Merše Vičič

Dostopnost