LISIČKE GREMO V ŠOLO

Skupina Lisičke, otroci starosti 5-6 let, se v tem letu 2021/22 poslavljamo iz vrtca in odhajamo novim dogodivščinam naproti. V tem vrtčevskem letu smo doživeli kar nekaj lepih stvari, ki bi jih radi podelili z vami.

Najprej naj omenimo, da smo leto preživeli na osnovni šoli Antona Globočnika. Zahvaliti se moramo vsem zaposlenim na šoli, saj so nas zelo lepo sprejeli. Še posebej gre zahvala hišnikoma, ki sta nam vedno priskočila  na pomoč. Najbolj pa nam je v spominu ostal glasbeni dogodek, ki smo ga priredili v okviru projekta Pasavček ,na katerem sta nam hišnika priredila pravi glasbeni spektakel. Zahvaliti se moramo tudi kuharicam in kuharjem, ki so nas kar nekajkrat presenetili s sladkim presenečenjem – sladoledom. Sodelovanje s šolo smo obeležili tudi z otroki s posebnimi potrebami, se z njimi povezovali z  različnimi igrami in spletli nova prijateljstva in poznanstva.

Dobro smo se odrezali tudi kot skrbniki Pastirčkove poti saj smo pot večkrat obiskal. Slišali smo zmaja, ter odkrili zmajevo votlino.  Velika zahvala gre tudi staršem, ki so nam pomagali pri čiščenju poti in urejanju okolice. Skupaj s starši smo se dobili srečali popoldne, ter tako skupaj odkrivali nove ideje in razgledne točke, ki so jih starši s pomočjo različnih orodij žag, motorne žage in vrtnih škarij  uredili skupaj z nami. Dva izmed staršev, sta nam priskrbela tudi gred za ravnotežje, označbo mravljišča, ter dve veverički. V delu so tudi table, ki bodo označevale Pastirčkovo pot in Zmajevo votlino. 

Ponosni smo tudi na medgeneracijsko povezovanje z oskrbovanci Doma upokojencev Postojna, ki smo jih obiskovali čez celo leto. Zanje smo peli, se učili in recitirali nove pesmice in jim risali risbice za razstavo njihovih prostorov. Z obiskom otrok se je za njih vsaj malo  zavrtel čas nazaj, pa tudi otroci so dobili pozitivno izkušnjo z zrelejšo generacijo. Zaključek leta smo obeležili z zabavo, ter jim razdelili  piškote sončke, ki so jih spekli naši kuharji v vrtcu.

 

NASVIDENJE VRTEC

Dostopnost