OBELEŽITEV GREGORJEVEGA – MEDGENERACIJSKO SODELOVANJE

Dom starejših občanov

13.3.2023 sta skupini Zvarjaščki in Vetrnice obiskali Dom starejših občanov Postojna. Otroci so zapeli 5 pesmic, spremljali pa so jih z improviziranimi malimi instrumenti, ki so jih sami izdelali. Z otroki so zapeli tudi prebivalci doma. Najljubša jim je bila ljudska Sijaj, sijaj sončece in Če si srečen. Vzdušje je bilo pomladno, otroci pa so vsem prisotnim podarili ptičke.

Vetrnice z Manuelo in Branko

Zverjaščki s Petro in Danijelo

Talita kum

V dom starostnikov Talita kum sta v ponedeljek 13.3. šli dve skupini – Bonbončki in Barčice. Ob prihodu nas je pričakala delavka in nas prijazno peljala v kapelico, kjer smo počakali na obiskovalce. Bili smo prezgodnji, vendar ni bilo težav. Otroci so se v tem času slekli iz bund in pripravili. Ogledali so si prostor in opazovali prihajanje ljudi. Zaradi majhnega prostora je obisk dveh skupin naenkrat dovolj. Če bi bile tri skupaj, bi bilo že preveč in bi bila prevelika gneča.

Otroci so zapeli suvereno, glasno, lepo, sproščeno. Stanovalci so bili veseli našega obiska in so med petjem večkrat zaploskali. Najbolj všeč jim je bila pesem Mi se imamo radi, med katero so naši otroci pokazali na njih in peli Mi vas imamo radi…

Ptičkov, ki smo jih izdelali za darila je bilo dovolj. Kar jih je ostalo smo pustili sestram, katere so jih kasneje razdelile še ostalim stanovalcem. 

Naši otroci so dobili bonbon, me pa kavo in bonboniero. Zahvalili so se nam za obisk in nas povabili, naj pridemo še kdaj – lahko tudi kot samo druženje ali skupno ustvarjanje.

 

Napisala Tanja Nabergoj

Dostopnost