OBISK POTI PASTIRČKA JAKOBA

Starostni tim 4-5 let v letošnjem letu sodeluje v projektu Turizem in vrtec, katerega geslo je »Športna doživetja bogatijo mladinski turizem«.

Že kar nekaj časa se v vseh skupinah pogovarjamo o Postojnski jami in zmaju, ki je nekoč živel tam. Otroci so spoznali zgodbo o pogumnem pastirčku Jakobu, ki je z zvijačo ugonobil zmaja in Postojnčane rešil pred to nadlogo.

Zato smo se z otroki iz skupin Balončki in Sladoledi v petek, 21.4.2023, odpravili po »Poti pastirčka Jakoba«, ki je zaživela že leta 2018.

V gozdu nad Postojnsko jamo so otroci z zanimanjem opazovali pastirčka Jakoba:

  • »Jst sm mislu, da ns bo res čaku pastirček Jakob.« (LH)
  • »Kaj ta pastirček ni taprav?« (AF)
  • »Ki pa je zdej pastirček Jakob?« (VG)

Posedli so se okrog njega in iz svojih nahrbtnikov končno vzeli težko pričakovano malico. Nato so se zaigrali v gozdu na igralih iz naravnega materiala, tekali, poslušali ptičje petje in iskali druge prebivalce gozda (hrošče, pajke, …).

Pred odhodom pa smo se spomnili tudi na 22.april – SVETOVNI DAN ZEMLJE. Z otroki smo se v skupini pogovarjali o tem, kako bi lahko Zemlji polepšali dan. Skupaj so prišli do ideje, da bi s seboj vzeli vrečko in iz narave pobrali smeti. Z rokavicami na rokah so vsi pozorno opazovali in iskali odvržene odpadke.

V vrtec smo se vrnili utrujeni in veseli, da smo lahko vsaj malo pripomogli k čistejšemu okolju.

Balončki in Sladoledi z Živo, Tejo, Sabino, Majo in Evo

Dostopnost