OBISK SGLZŠ POSTOJNA (Tehnik zdravstvene nege)

Skupina Zverjaščki se je vključila v izkustveno učenje na delavnicah z dijaki 2. letnikov SGLZŠ.

Obisk je bil res lepo doživetje. V šoli smo bili toplo sprejeti tako s strani vodstva, kot učiteljic in dijakov.

V spremstvu dijakov so otroci aktivno sodelovali v treh delavnicah, kjer so imeli pripravljene različne pripomočke za učenje. V prvi učilnici so otroci sodelovali v negi rok in se učili pravilne tehnike umivanja. Preizkusili so invalidski voziček in stole za pedikuro, le ti so bili otrokom zelo všeč in so težko dočakali, da pridejo na vrsto.

V drugem razredu so predstavili nego dojenčkov: previjanje, oblačenje, pripomočke za igro. Otrokom so bili zanimivi dojenčki, saj so bili veliko težji kot tisti, ki jih imamo za igro v vrtcu. Kot so povedali otroci so bili dojenčki zelo, zelo podobni pravim dojenčkom.

V tretjem razredu so otroke pričakale velike lutke na bolniških posteljah, kjer so opazovali nego le teh. Preizkusili so se tudi v merjenju temperature, merjenju krvnega tlaka, seznanili so se s stetoskopom, oksimetrom.

Na vseh delavnicah so otroci razvijali pozitivna čustva in socialne odnose znotraj skupine in v parih z dijaki. Veliko pozitivne energije iz njihove strani so občutili vsi naši otroci in se z velikim veseljem odzivali v učenju.

V nadaljevanju smo z otroki v vrtcu izvedli tudi dan za sprostitev. Masirali smo dele telesa ter poskrbeli za nego naših rok. Odločili smo se, da v vrtcu izdelamo svoj piling za roke. Sladki piling je bil iz sestavin, ki smo jih lahko tudi okusili. Le tega smo odnesli tudi našim dijakom v zahvalo. Pripravili smo ga dovolj, da ga odnesemo nekaj tudi domov in uporabimo skupaj s svojimi starši.

Dostopnost