PRAZNOVANJE 40. OBLETNICE Z DELAVNICAMI

Otroci, starši ter strokovni delavci Vrtca Postojna smo v ponedeljek, 19. 10. 2015, obeležili praznovanje 40. obletnice enote Pastirček. Pripravili smo prijetno ter razigrano praznovanje, saj ni manjkalo pesmi, plesa, ustvarjanja in kot se za jesensko praznovanje spodobi pečenega kostanja, krompirja v oblicah ter okusnega čaja.

Najprej je zbrane nagovorila gospa ravnateljica Tonja Ferjančič, ki je predstavila stanje enote 40 let nazaj ter danes. Zahvalila se je tudi vsem idejnim vodjem, sponzorjem in drugim, ki so sodelovali pri projektu. Otroci skupin Škrati, Mravljice, Medvedki, Cofki, Petelinčki in Sovice so uvodni del zaključili s petjem otroških pesmi. Po končanem petju je ga. ravnateljica obiskovalce povabila na delavnice, ki so potekale po celotni enoti.

Na oddelkih »A« in »B« so strokovne delavke pripravile delavnico, kjer so otroci ustvarjali z jesenskimi pridelki. Opazili smo, da so se otroci vživeli v ustvarjanje, saj so nastali unikatni izdelki, ki so jih lahko odnesli domov.

V telovadnici je potekala plesna delavnica, ki so jo pripravile strokovne delavke. Starši in otroci so se zelo razživeli ter skupaj rajali. Prostor je popestrila tudi disko krogla, ki je pričarala pravo plesno vzdušje.

Na oddelku »H« je pravljico o Trnuljčici pripovedovala prava grajska gospa (vzgojiteljica Barbara Doles), ki jo je stražil čisto pravi grajski stražar. Po pravljici je v garderobi potekala delavnica, kjer so si otroci lahko izdelali čisto prave grajske krone. Tako so se lahko vsaj za trenutek vživeli v grajski način življenja.

Delavnice so bile obiskane nad pričakovanji, otroci pa so doživeli zanimivo in ustvarjalno popoldne. To je bil tudi glavni namen praznovanja.

Dostopnost