DRUŽINSKI TEK IN DRUŽENJE OB GIBANJU

V okviru praznovanja 40. obletnice enote Pastirček Vrtca Postojna smo se v torek popoldne zbrali na igrišču pred vrtcem. Otroci so prišli v spremstvu svojih staršev, bratcev in sestric.

Kot se za prave športnike spodobi, se je bilo treba pred startom teka dobro ogreti in razmigati svoje mišice. To smo naredili pod vodstvom našega športnega pedagoga. Ogreti in v velikem pričakovanju teka smo se postavili na start in čakali na začetni znak. Ob dvigu startnega traku se je tek začel. Otroci in njihovi starši so se podali na ulico ter začeli teči proti pošti, kjer je bil cilj našega družinskega teka. Pri teku je sodelovalo tudi veliko staršev, ki so tekli z otroškimi vozički, v katerih so sedeli mlajši bratci in sestrice naših vrtčevskih otrok. Otrokom se je zdelo zelo imenitno teči po cesti, saj so jo policisti in redarji od vrtca pa do krožnega križišča pri pošti za nekaj minut zaprli.

Ko so na cilj prišli še zadnji tekači, smo se skupaj odpravili do Titovega trga, kjer se je začelo druženje ob gibalnih igrah. Vsaka družina je prejela tudi priznanje za udeležbo na družinskem teku. Otroci so lahko prosto obiskali katero koli od gibalnih postaj ter se preizkušali v športnih spretnostih. Tako so se lahko na eni izmed postaj vozili s skiroji in tricikli, na drugi postaji so metali žoge v koš, na tretji so zadevali stožce z obročki in žogami. Na izbiro so imeli tudi postajo za ples ter postajo za spretnostno premagovanje »pajkove mreže« in poligona. Veliko zanimanja je pritegnila tudi postaja za izdelavo nogometnih žog. Nasmeh na otroškem obrazu in rdeča lička so nam dala vedeti, da otroci potrebujejo še več takšnih športnih dogodkov, saj v športu uživajo in se neizmerno zabavajo.

Seveda nismo pozabili niti na kotiček s toplim čajem, kjer so se lahko vsi obiskovalci na hitro malo ogreli in odžejali. Po celotnem Titovem trgu pa je odmevala glasna otroška glasba.

Ko je sonce zašlo, so se otroci skupaj s svojimi starši odpravili domov nasmejanih in veselih obrazov, kar nam je dalo vedeti, da je prvi družinski tek več kot odlično uspel.

Besedilo: Maruša Čehovin

Dostopnost