LAHKONOČNICE V SKUPINAH »RAZISKOVALCI« IN »KRTKI«

V petek, 24. 2. 2017, so nas v enoti Zmajček (natančneje v skupini Raziskovalci in Krtki) obiskali starostniki iz Doma starejših občanov Fužine iz Ljubljane v spremstvu predstavnikov Simobila, ravnateljice ge. Tonje Ferjančič in pomočnice ravnateljice ge. Elizabete Zgonc.

Lahkonočnice so zvočne pravljice, ki jih berejo pripovedovalci iz doma starejših občanov. Hkrati so edinstven projekt, ki preko pravljic povezuje vse generacije (medgeneracijsko povezovanje), starostnikom pa omogoča ponoven stik z zunanjim svetom.

Pred kosilom so otroci iz skupine Raziskovalci prisluhnili pripovedovanju ge. Ane Golob in ge. Mari Klešnik. Srečanje so obogatili še s petjem pesmi ob spremljavi kitare. Po kosilu pa sta v skupini Krtki ga. Mija Krsmanovič in ga. Mimi Žerjav s pripovedovanjem, obogatenim s prijetnima glasovoma, otroke popeljali v svet sanj.

Današnji obisk so otroci doživljali z veseljem in navdušenjem, saj vsakodnevno radi poslušajo Lahkonočnice in so jim te že dobro poznane.

S svojim obiskom so nam starostniki pričarali delček zakladnice najlepših sodobnih slovenskih pravljic, s katerimi so v nas vzbudili prijetne občutke, za seboj pa pustili lepe spomine na nepozabno druženje.

 

Prispevek pripravili: Sandra Smiljanić in Martina Jejčič Škrabolje

Dostopnost