PREDNOVOLETNO DRUŽENJE PRI ŽOGAH

V preteklem vrtčevskem letu smo si za prednostno nalogo zadali razvijanje empatije pri otroku. V ta namen smo se večkrat družili s prijatelji.

Dnevnem centru Šent v Postojni. V teh prijetnih prazničnih dneh pa smo jih povabili k nam v vrtec. Z velikim veseljem so se odzvali našemu povabilu.

Vabilu pa se je odzvala tudi ravnateljica našega vrtca ga. Tonja Ferjančič in skupaj z nami pričakala ter pozdravila prijatelje. Otroci so za dobrodošlico zapeli najljubše pesmi. Sledila je delavnica, kjer smo skupaj ustvarjali in izdelovali izdelke iz slanega testa ter papirja. Nastale so čudovite božične kape, ki sedaj krasijo deklice in dečke na steni. Iz slanega testa so se s pomočjo modelčkov ustvarile različne živali. Pozdravit nas je prišel tudi g. župan Igor Marentič, ki se je priključil ustvarjanju in poznejši pogostitvi.

Ob koncu delavnice smo se vsi skupaj posladkali s palačinkami in sokom. Otroci so pojedli piškote, ki jih je pripravila gospa Arjeta Bytyqi iz Dnevnega centra Šent. V ta namen je naredila tudi skledo iz čokolade, ki smo jo z užitkom pojedli.

Pomagali sta nam pomočnica ravnateljice ga. Elizabeta Zgonc in praktikantka Janja Bajc.

Dopoldan smo preživeli v umirjenem in prijetnem vzdušju. Več naj povedo slike.

To druženje je zelo koristno tako za odrasle kot tudi za otroke, saj s tem razvijajo socialne veščine, čut do sočloveka in zmožnost empatije.

Dostopnost