DOŽIVET DECEMBER PRI RAZISKOVALCIH

V tem mesecu sva s sodelavko za obogatitev dejavnosti povabili k sodelovanju starše otrok iz skupine. Na oglasni deski so si lahko prebrali dnevne dejavnosti, ki sva jih po potrebi dopolnjevali.

Na začetku meseca smo najprej na povabilo staršev dečka odšli na otroško kavico v središče mesta.

Dve sredi zapored je v skupino prišla mama deklice. Najprej je vsem štiriindvajsetim otrokom narisala na obraze zimske motive (ob predhodnem soglasju staršev). Ob drugem obisku pa smo se pogovarjali o čustvih. Otroci so spoznali, da imajo tudi čustva svoje barve, in sicer: rumena – veselje; rdeča – jeza; modra – žalost; zelena – prestrašenost ali strah. Čustva so otroci izrazili tudi ob poslušanju različnih glasbenih zvrsti, na omenjeno temo so si ogledali literaturo.

Na obisk je prišla tudi mama dečka, ki je po poklicu pianistka in je poleg že poznanih instrumentov, ki jih je prinesla s seboj, otrokom zapela in zaigrala še na ruski instrument balalajko. Kdor je želel, je imel možnost igranja na električni klavir. Z mamo pa je prišel tudi spremljevalec – dirigent. Otrokom smo razdelili naše male ritmične instrumente in spontano priredili pravi koncert.

Z obiskom nas je razveselil oče deklice in nam predstavil cuk pozavno. Otroci so uživali ob poslušanju zvoka tega instrumenta.

S svojimi izdelki smo okrasili smrečico v središču mesta. Pridno smo vadili pesmi ter se udeležili prireditve Praznik luči in Pozdrav zimi.

Ogledali smo si predstavo Mica Potica in Vesoljček Edi obišče zemljo.

Naredili smo voščilnice, oblikovali in gnetli slano testo.

Otroci so z veseljem sodelovali pri dejavnosti Nosim lučko in jo podarili sosednji skupini.

Na povabilo strokovnih delavk iz skupine Gumbki smo zapeli mlajšim otrokom v Enoti Škratek.

Pripravili smo Čokoladne kroglice s kokosom ter jih naslednji dan ob slavnostnem pogrinjku in svečkah z veseljem pojedli.

Otroci so pripovedovali, kako se pripravljajo na praznike in o nevarnosti pirotehničnih sredstev med njimi.

Preden smo odšli na novoletne počitnice pa nam je naša Andreja s svojimi hčerkami pripravila čudovito predstavo Dobri snežak.

 

Strokovni delavki: Martina Jejčič Škrabolje in Andreja Janev

Dostopnost