PRAZNIK LUČI 2016

PRIREDITEV PRAZNIK LUČI IN POZDRAV ZIMI 2016

 

V četrtek, 15. decembra 2016, se je že devetič zapored odvila prireditev Vrtca Postojna »Pozdrav zimi in praznik luči« v sodelovanju s Srednjo gozdarsko in lesarsko šolo Postojna ter Občino Postojna. Prireditev je tudi tokrat potekala pod idejnim in organizacijskim vodstvom vzgojiteljice Vlaste Brecelj Črnič.

Obiskovalce je že ob prihodu v park pozdravljala praznična glasba in vonj po dimu, ki je prihajal iz kovinskih skled, ogenjčke v njih pa so pazili prijazni palčki Gozdarčki, ki so otrokom prižigali svetilke.

Ob sprehodu skozi park smo lahko na več mestih slišali igranje otrok na različne glasbene instrumente, v enem izmed kotičkov pa sta palčka ob zvokih kitare tudi prepevala … Po parku so poplesavale snežinke, se sprehajali palčki v pisanih oblačilih, svoj čarobni prah pa je delila tudi Dobra vila. Za to, da je bilo dogajanje še bolj pestro, je poskrbela folklorna skupina, ki je prikazala stare družabne igre in različne rajalno gibalne igre …

Program je povezoval Čarovnik Grega, ki se je tudi letos odlično predstavil v vlogi palčka Smuka. Obiskovalce je zabaval s svojimi vragolijami, šalami in petjem.

Iz parka so obiskovalci sledili Dobri vili, palčkom in snežinkam do praznične jelke na osrednjem trgu. Tam so otroci iz vrtca stari 5–6 let pod vodstvom Nine Maver zapeli pesmi o zimi in praznikih.

Po pevskem nastopu je prisotne nagovorila tudi ravnateljica postojnskega vrtca, ga. Tonja Ferjančič. Na koncu pa so se lahko vsi pogreli ob toplem čaju in posladkali s piškoti.

V avli Inštituta za raziskovanje krasa je v sklopu prireditve potekal praznični sejem, na katerem so svoje izdelke ponujale strokovne delavke vrtca. Vsi zbrani prispevki so bili namenjeni Skladu Vrtca Postojna.

Po zaključku so otroci lahko obiskali tudi drsališče, na katerega so imeli ta večer prost vstop.

Prireditev je s svojo čarobnostjo privabila veliko obiskovalcev, prav tako pa je bila odličen uvod v pričakovanje bližajočih se praznikov …

Sara Puntar

Zahvaljujemo se:

– Srednji gozdarski in lesarski šoli Postojna;

– Občini Postojna;

– Inštitutu za raziskovanje krasa;

– g. Silvu Čuku;

– g. Samu Veselu, MCP;

– g. Marjanu Batagelju, Postojnska jama;

– g. Ernestu Zakariji, Studio Proteus;

– ga. Špeli Habič, Zavod za gozdove;

– ga. Maji Trugar;

– učenkam Glasbene šole Postojna – na flavti (Kaja Boškovič, Špela Pišljar, Gaja Čuk, Mia Kaluža), na violini (Lea Janev, Karin Antunović, Veronika Dujmovič, Karin Doles), na kitari (Taja Janev, Anja Čeč) in na harmoniki (Larisa Mrše);

– ga. Suzani Furlan Mitev, Glasbena šola Postojna;

– otroški folklorni skupini Otroci iz Majlonta in mentoricama ge. Slavki Urh Smerdu in ge. Brigiti Blaško,

– učenkam OŠ Antona Globočnika (Marija Trošt, Nina Filipčič, Sara Janjušić, Anastasija Jocić, Kaja

Rebula, Lidija Tošić, Sara Tavčar) ter njihovi mentorici ge. Brigiti Blaško.

 

Dostopnost