RAJANJE Z ROMANO KRANJČAN

Praznovanje 40-letnice enote Pastirček smo sklenili v četrtek, 22. 10. 2015. Kljub obetajočim se vremenskim razmeram je bilo rajanje z Romano Kranjčan, zaradi mrzlega vetra, prestavljeno v prostore Plesne šole Urška.

V preddverju so imeli otroci in starši na voljo topel čaj ter posladek, pred vhodom v dvorano pa se je na stojnici predstavil Sklad Vrtca Postojna, ki je bil ustanovljen z namenom, da pomaga socialno ogroženim otrokom in njihovim družinam pri plačilu nadstandardnih storitev v času bivanja v vrtcu. V ta namen so člani upravnega odbora Sklada Vrtca Postojna pripravili zloženko z vsemi potrebnimi informacijami, ki zadevajo delovanje sklada, njegov namen in program, ki ga bo sklad uresničeval med vrtčevskim letom. Obiskovalci so imeli možnost kupiti šest različnih slikanic in CD-je s popularno glasbo – z obojim so prispevali v sklad. Slikanice je skladu prijazno podarila Založba AJDA, CD-je pa je podaril eden od staršev, prav tako član upravnega odbora Sklada Vrtca Postojna.

Pred začetkom rajanja je obiskovalce nagovorila predsednica Sklada Vrtca Postojna, ga. Metka Strohsack Rejc, ki je na kratko predstavila njegovo delovanje in naloge, potem pa mikrofon predala glavni akterki četrtkovega dne. Romana je s svojimi nagajivimi pa tudi šaljivimi otroškimi pesmicami poskrbela, da so otroci veselo plesali, se zabavali in prepevali, ob tem pa tudi staršev ni pustila ravnodušnih, saj so se marsikatere velike noge prestapljale v ritmu njenih pesmic. Tisti prav pogumni otroci so se Romani pridružili kar na odru in skupaj z njo zapeli.

Zabava se je počasi prevesila h koncu, starši in otroci pa so se z veseljem ustavili pri stojnici Sklada Vrtca Postojna. Ogledali so si zloženko, s člani upravnega odbora izmenjali informacije o samem delu sklada, otroci so si postregli z bomboni, starši pa so svojim najmlajšim privoščili novo slikanico.

Zapis pripravila Petra Zafran Č.

Dostopnost