SLAVNOSTNA OTVORITEV ENOTE RAVBARČEK

V majhni vasi so majhne hiše in v vsaki hiši so otroci. Najbrž vsi prepoznamo začetek pravljice o Muci Copatarici. Planina sicer res ni tako majhna vas, vendar pa se je v njej za otroke letos začela prava pravljica. Otroci, ki to vrtčevsko leto obiskujejo vrtec v enoti Ravbarček v Planini, so namreč prva generacija predšolskih otrok, ki preživljajo dneve v čudovitih prenovljenih prostorih podružnične šole Antona Globočnika.

Enota Vrtca Postojna v Planini je delovala že od leta 1960. Zaradi normativov in tehničnih pogojev pa je bilo lahko vključenih le 15 otrok. S prenovo prostorov smo zagotovili vključitev večjega števila otrok v vzgojno-izobraževalne dejavnosti ter izboljšali strukturno kakovost vrtca. V dveh novih igralnicah se tako lahko igra 12 otrok prve starostne skupine, od 1. do 3. leta starosti, ter 19 otrok druge starostne skupine, od 4. do 6. leta starosti. Ravbarčki, kot imenujemo otroke, ki obiskujejo enoto v Planini, pa so dobili tudi veliko igrišče, ki jim omogoča varno raziskovanje in veliko gibanja na prostem.

Otvoritev enote Ravbarček smo slavnostno obeležili v torek, 24. marca, in tako po besedah župana Občine Postojna, Igorja Marentiča, na najlepši način praznovali tudi bistvo prihajajočega materinskega dne. Ob tej priložnosti sta skupaj z ravnateljico Vrtca Postojna Tonjo Ferjančič na igrišču enote Ravbarček posadila tudi dve lipi. Lipa, ki jo po navadi povezujemo z narodno zavestjo, je namreč tudi simbol prijateljstva in modrosti. Tako kot bosta ti dve lipi pognali močne korenine in zrasli v mogočni drevesi, želimo, da tudi naši Ravbarčki spletejo tukaj prve niti prijateljstva in odrastejo v srečne, samozavestne in poštene ljudi.

Foto: Zirman in Požar Mateja 2015

Dostopnost