PREDSTAVA OVČKA BELKA PLETE OBLAČILA

Mesec december je v Vrtec Postojna prinesel veliko čarobnosti, iskrivosti, lepih želja, ustvarjalnosti …

A kaj bi vrtec bil, če ga otroški smeh ne bi bogatil, vsak dan razveselil in pred nove izzive postavil? Skozi šolsko leto nas otroci s svojimi željami vodijo, z idejami dneve popestrijo, z ročicami pobožajo in potolažijo. Prav ustvarjalnost dahne poseben čar prav vsakemu od nas in nas vodi novim dogodivščinam nasproti. Prav zato, ker so otroci naše največje bogastvo, smo se strokovne delavke tima 3–4 let dogovorile, da bomo tokrat otroke razveselile me. Pripravile smo dramatizacijo, predstavo Ovčka Belka plete oblačila. Prijatelj je nekaj najlepšega na svetu in največ prijateljev na svetu srečate prav tu, v vrtcu. Poti, na katerih otroci pridobivajo vrednote in pomembne socialne veščine, so odlična popotnica za razvoj predšolskega otroka.

Tudi ovčka Belka je rada pomagala svojim prijateljem. Na poti je srečala bobra Dobra, zajčka Urha in tri male divje prašičke. Razdala je svoj kožušček in pomagala premraženim živalcam. Hitro se je znašla in kliketa-klakata, kliketa-klakata … bobru spletla rokavice, zajčku kapo, prašičke pa pokrila s toplo belo odejo. Čeprav je na koncu ovčko Belko močno zeblo, ji ni bilo žal, saj je rada pomagala. Pregovor pravi: »Dobro se vedno z dobrim vrne«. Zlato sonce je prepoznalo Belkino dobroto in jo spremljalo celo pot. In … če si čisto pozorno poslušal, si lahko slišal, kako je sonce s svojimi žarki pletlo zlato odejico za ovčko Belko … klikata-klakata-klikata-klakata klip, klip, klap.

K ogledu predstave smo povabile otroke prve starostne skupine (1–2 let in 2–3 let), kot tudi otroke 3–4 let. Odziv otrok nam je dal potrditev, da jim je bila predstava všeč. Področje umetnosti je izredno pomembno za domišljijsko predstavljivost in tudi tokrat je predstava otrokom odprla vrata v svet domišljije. Slušna pozornost, vztrajnost in potrpežljivost pa so čedne vrline, naši malčki pa so dokazali, da zmorejo še veliko več. Bravo otroci!

Avtorica: Manuela Bošnjak

Dostopnost