NAŠ VRT

V petek, 6. 5. 2016, smo se v dopoldanskem času na igrišču enote Škratek zbrali otroci in vzgojiteljice iz skupin Pikapolonice, Gumbki in Medvedki.

Obiskala nas je ga. Andreja Premrl, ki se izobražuje in dela kot prostovoljka na Inštitutu za trajnostni razvoj. Poučila nas je o sejanju in sajenju zelenjave ter zelišč in nam pri tem tudi pomagala. Pod njenim mentorstvom smo najprej v ograjenem vrtičku zrahljali zemljo ter jo tako pripravili za sajenje nekaj vrst zelenjave, jagod ter nekaj vrst zelišč. Otroci so bili zelo navdušeni. Aktivno so sodelovali pri pripravi in izvedbi celotnega postopka. Ga. Andreja je otroke motivirala z zanimivo zgodbo, preko katere so otroci spoznali celoten postopek urejanja vrta.

V naš “mali vrt” smo posadili jagode, grah, redkvico, čebulo, paradižnik, korenček, meto in sivko ter posejali solato.

Ko smo postorili vse potrebno, smo zemljo tudi pognojili in nato še zalili.

Dogovorili smo se, da bomo skrbeli za naš vrt, kar vsakodnevno tudi počnemo.

V teh dneh je zelenjava že pokukala iz zemlje. Otroci radovedno opazujejo rast rastlin in jih tudi skrbno zalivajo. Predvsem komaj čakajo, da bodo dozorele jagode, ob tem pa vsakodnevno spoznavajo, da zdrava hrana ne pride kar sama v trgovino in na naše krožnike, ampak je treba marsikaj postoriti, preden jo zaužijemo.

 

Avtorici prispevka: Nina Maver in Tina Gavranič
Naslov prispevka: Naš vrt
Sodelujoče skupine: Pikapolonice, Gumbki, Medvedki

Dostopnost