JESEN

Spet prišla je k nam jesen,

vsa v škrlat odeta,

listje pada že z dreves,

zima se obeta.

 

Če ste dobro prisluhnili, ste lahko na prvi jesenski dan slišali glasno in ubrano petje iz našega oddelka A. Ko strokovne delavke združijo svoje ideje in talente, nastane pravi glasbeni koncert.

Otroci starosti 2–3 let in njihove vzgojiteljice smo jesen pozdravili na poseben način. V garderobnem prostoru smo pripravile veliko instrumentov, ki so popestrili naše večglasno petje. Tako so imeli otroci priložnost poslušati zvoke kitare, ukulele, flavte, dežne palice, sintetizator in Orffovih glasbil. Glasbeni program je popestrilo tudi kamišibaj gledališče. Otroci so prisluhnili jesenski pravljici Jabolko.

Svoj koncert smo obogatili tudi z izraznim plesom, ki je otroke navdušil, zato smo nekatere pesmice zapeli večkrat in ob tem tudi zaplesali.

Ker je jesen bogata s svojimi darovi na naših vrtovih, so otroci skupaj s starši v vrtec prinesli tudi različne jesenske plodove, ki smo jih postavili na razstavo v garderobnem prostoru.

Ali ste vedeli, da gozdni škratki barvajo jesensko listje na drevesih? Mi to vemo, zato smo jih poiskali v mestnem parku. Pozorno smo opazovali drevesa in listke ter se trudili, da bi opazili kakšnega škratka slikarja. Kljub trudu, da bi jih opazili, nam to ni uspelo. Odločili smo se, da se v park odpravimo še kdaj. Mogoče jih takrat opazimo, srečamo …

Otroci iz skupin Nogice, Sovice, Mehurčki ter strokovne delavke Tanja, Tina, Mateja, Nuša, Helena, Nina, Krista in dijakinja Breda.

Prispevek je napisala Tanja Geržina.

Dostopnost