Obisk gozdne igralnice v enoti Pudgurček

 OBISKALI  SO  NAS  OTROCI  IZ ENOT ŠKRATEK IN ZMAJČEK

V Strudenem imamo okoli vrtca zelo veliko gozdnih in travnatih površin, kjer se vsak dan igramo in lovimo. Na obisk smo povabili tudi otroke iz enot vrtca v Postojni, kjer žal nimajo toliko možnosti koriščenja gozdnih površin kot mi.

Najprej so nas obiskali otroci iz enote Škratek. V Studeno so se pripeljali z avtobusom, mi pa smo jih veseli pričakali pred vrtcem. Vzgojiteljicam smo najprej pokazali  igralnico Storžkov, igrišča za vrtcem in navsezadnje še našo najlepšo gozdno igralnico, ki se nahaja le 3 minutke stran od vrtca.

Ker je bilo otrok veliko in je naša gozdna igralnica primerna za največ dve skupini otrok, smo se porazdelili in izmenično prihajali v gozdno igralnico. Tako se je ena skupina igrala skupaj s Storžki v gozdni igralnici, drugi dve pa sta šli na kratek sprehod do potoka in se lovili po velikih zelenih travnikih. Najprej si je gozdno igralnico ogledala skupina Indijanci, potem Medvedki in nazadnje še otroci iz skupine Oblački.  V gozdni igralnici so plezali gor in dol po hribu, prenašali različno velike kose lesa, premagovali pajkovo mrežo (prepletena elastika med drevesi), kopali luknje v zemljo, plezali na drevo, iskali žuželke, kuhali kosilo iz trave in še in še. Idej jim zlepa ni zmanjkalo.

Na drugem obisku so se nam pridružili otroci iz enote Zmajček; skupini Marjetice in Bobri. Skupaj z vzgojiteljicami, vzgojiteljem in otroki smo se peš odpravili na hrib Plane, ki leži vzporedno s hribom Lovrenc. Po slabih 20 minutah hoje po makadamu smo prispeli na vrh. Storžki so takoj planili v dir, se igrat in plezat po drevesih. Ostali otroci pa so najprej pomalicali in se nato odpravili raziskovat in tekat po travniku. Lovili so metulje, nabirali rožice na travniku in iz njih ustvarjali prečudovite šopke, plezali so po drevesih, prepevali pesmi, ki so se jih naučili v vrtcu, se lovili, iskali palice in z njimi kopali po zemlji ter občudovali okolico in se nadihali svežega zraka.

Zadnja skupina otrok, ki nas je obiskala, so bili prav tako otroci iz enote Zmajček in  sicer skupine Želodki, Sovice in Škrati. V Studeno so se pripeljali z avtobusom in nas pričakali na travniku pod Lovrencem. Združeni smo se nato odpravili na Plane. Ko smo prispeli do vrha, so otroci stekli v senco pod drevesa, odložili nahrbtnike in takoj začeli plezati na drevesa, tekati po travi in se loviti. Nekaj otrok je iz kamenja in vej naredilo ognjišče in se igralo, da s kamni prižigajo ogenj.

Otroci so za spomin dobili posebno zahvalo, ki jih bo za vedno spominjala na obisk gozdnega vrtca v Studenem. V prihodnje si želimo, da bi nas otroci še večkrat obiskali in bi tako skupaj odkrivali skrivnosti gozdnega vrtca in lepote narave.

Spodaj prilagava še nekaj fotografij in nekaj odgovorov na vprašanje, zakaj je bilo otrokom lepo, ko so nas obiskali otroci iz drugih enot vrtca Postojna.

 

ODGOVORI:

 » Ko sem se igrala s Piko in sva nabirali rožice.«

»Ker so prišli mi je bilo všeč. In ko smo šli na Plne in smo se tam igrali.«

» Takrat, ko smo plezali po drevesu s fanti. Ko smo šli na Plane in ful rada sem nabirala rožice in še metulje smo videli.«

» Ko smo šli na Plne. In ko smo se tam igrali in smo s Sofijo tekale pod borovci.«

» Ko smo hodili in se igrali na drevesih.«

» Ko smo se igrali in plezali po drevesih.«

» To da smo skupaj neko blato v lonček dajali.«

» Ko smo se igrali v gozdu, po travi in plezali po drevesih.«

» Ko smo videli velika drevesa in ene mičkne češnje.«

» Ko smo šli v gozdno igralnico.«

» Ko smo nabirali rožice.«

 

HVALA za obisk in se vidimo naslednjič, vedno dobrodošli! 😊

 

Strokovne delavke: Daša Bucik, Mateja Bajc Trček in Špela Šorli

Dostopnost