TEK DRUŽIN – malo drugače

Vsako leto smo  v našem vrtcu obeležili poseben športni dogodek na katerem smo se združili stari in mladi, veliki in majhni, suhi in debeli, žalostni in veseli, hitri in počasni,… vendar vsi z velikim nasmehom in dobro voljo, za dober namen Sklada Vrtca Postojna. Že nekaj let zaporedoma so tekači zapolnili ulice v okolici enote Pastirček – dogajal se je TEK DRUŽIN.

Lansko leto, ga je spodilo grdo, deževno vreme. Letos pa se nismo pustili in Covid-19 nismo dovolili, da nam vzame ta lep dogodek. Zato smo ga organizirali drugače…

Starši in otroci ste tekli na različne načine, v različnih okoljih,…. Svoj tek pa ste posneli, poslikali in tako dokazali, da dobra volja premaga vse današnje težave. Hvala vsem, ki ste sodelovali!

Naj fotografije povedo še več… 

Utrinki teka v skupini BOROVNICE (1-3 let):

Utrinki teka v skupini ZMAJČKI (4-5 let):

Utrinki teka v skupini ŽELVE (4-5 let):

Tudi v skupini Želve so tekli otroci s svojimi starši. Vzgojiteljica je ponosno ugotovila, da je sodelovalo kar 15 družin.

Eden od očetov je ob spodbudi za tek podal svojo misel: Mens sana in corpore sano [méns sána in kórpore sáno] lat. Zdrav duh v zdravem telesu˝.

Utrinki teka v skupini KAMENČKI (3-4 let):

Teku družin se je pridružilo tudi 7 otrok iz skupine Kamenčki. Z njimi so tekle njihove družine,; bratci, sestrice, očetje, mamice,…

Utrinki teka v skupini JEŽKI (2-3 let):

Tudi 2-3 letni otroci iz skupine Ježki so tekli skupaj s svojimi starši, bratci in sestricami. Teklo je kar 12 družin. Bravo!

Utrinki teka v skupini KAPLJICE (3-4 let):

V naši skupini Kapljice se je aktivno odzvalo 7 družin, ki so v večini tekli v naravi ali pa na stadionu.

Utrinki teka v skupini PIKAPOLONICE (3-4 let):

Starši in otroci iz skupine Pikapolonice so, kot je razvidno na fotografijah, uporabili veliko domišljije: tekli so med bučami in jablanami na domačem vrtu, ob morju, v gozdu, po poteh obronka gozda …

Sodelovalo je 8 ˝pikapoloničastih˝ družin.

Utrinki teka v skupini PTIČKI (2-3 let)

Utrinki teka v skupini PINGVINČKI (2-3 let):

V Tednu otroka smo otroke in starše povabile k sodelovanju k Teku družin na daljavo. Najinemu povabilu se je odzvalo kar nekaj družin (7 družin). Nekateri starši in otroci so bili tako zagreti, da so tekli celo v dežju. Teku pa smo se pridružile tudi midve s svojima družinama.

Utrinki teka v skupini ZVERJAŠČKI (3-4 let):

Utrinki teka v skupini MRAVLJICE (4-5 let):

 V skupini Mravljice je pri teku sodelovalo 18 družin. Strokovni delavki sta jih spodbudili, da tek izvedejo že v Evropskem tednu športa. Družine, ki v omenjenem tednu niso utegnile izvesti teka, so to storile do 5.10, torej v Tednu otroka.

Pohvala za zelo številno udeležbo družin!

Utrinki teka v skupini ZAJČKI (2-3let):

Utrinki teka v skupini ZEBRE (5-6 let):

Dostopnost