KAKŠNE BARVE JE CORONA VIRUS?

VIRUS V VSEH SVOJIH BARVAH

Tudi otroci iz skupine Iskrice razmišljajo o virusu Covid-19. Tako kot vsakodnevno potekajo pogovori med odraslimi, tako tudi otroci razmišljajo o virusu, ki nas obkroža.

Vzgojiteljici Gabrijela in Mojca sta med hranjenjem otrok zaznali zanimiv pogovor otrok, ki je trajal več kot 30 minut. Otroci so se pogovarjali kakšen je virus. 

Glavna tema pogovora je bila kakšne barve je virus, o čemer pa se niso zmogli uskladiti in dogovoriti. Vsak otrok je imel drugačno predstavo o obstoju virusa.

Po končanem zajtrku sta vzgojiteljici otrokom predlagali, da vsak nariše/naslika virus kot si ga predstavlja.

Tudi med ustvarjanjem je potekal pogovor o virusi ter skrbi za zdravje – higiena rok, higiena kašlja, razkuževanje, maske… Otroci so očitno že zelo dobro poučeni o ukrepih, kar je vzgojiteljici še dodatno začudilo.

In kakšen je bil izkupiček tega spontanega pogovora? Nastale so čudovite slike Corona virusa.

Ker pa je na ta dan prišla v vrtec na obisk tudi snemalna ekipa RTV Slovenija, se je otrokom ponudila tudi priložnost za čisto pravi intervju in pogovor z novinarko. Pred kamerami so otroci nastopali suvereno, prepričani v svoje vedenje o virusu, katerega so hoteli podeliti z vsemi v Sloveniji. Za njih je bila to zelo zanimiva izkušnja.

Novinarka je otroke s svojimi vprašanji dodatno spodbudila k razmišljanju o virusu. Izjave otrok so prisrčne in zanimive. Prisluhnete jim lahko na:

 https://www.rtvslo.si/4d/arhiv/174727655?s=tv

Z nami sta doživetje delili vzgojiteljica, Gabrijela Požar in pomočnica vzgojiteljice, Mojca Kolenc.

Dostopnost