S ČEBELO DO MEDU

V skupini Iskrice smo mesec maj obeležili v znamenju čebel. Vse pa se je začelo že v aprilu z obeležitvijo dneva Zemlje. Otroci so poslušali pravljico Zemlja je dobila vročino (avtor Goran Škobalj). Zgodba govori o marjetici, ki je pokukala na svet, le ta pa je bil ves v betonu.

Pogovor med nami je nanesel na razmnoževanje marjetic in ostalih rastlin. Prišli smo do ugotovitve, da so čebele zelo pomembne pri tem procesu. In tako se je začelo naše potovanje v čebelji svet. Poslušali smo veliko pravljic in deklamacij na temo čebel, ogledali smo si dokumentarec »S čebelo do medu« (vir: spletna stran Čebelarske zveze Slovenije).

20. maja smo praznovali Svetovni dan čebel ter se na ta dan naučili tudi deklamacijo Tri čebele (avtorica Anja Štefan). Pripravili smo knjižni kotiček v katerem je bilo veliko knjig o čebelah. Nastale so čudovite umetniške kreacije otrok, na katere so zelo ponosni.

Od meseca maja smo se poslovili z veliko novega znanja o čebelah. Zedinili smo se v ugotovitvah, da so zelo pomembne za naš obstoj in da bi brez njih vse izumrlo. V ta namen smo na našem balkonu posadili rože, ki so bogate z medičino in cvetnim prahom. Rože so okrasitev za naša okna ter hrana pridnim čebelam.

 

strokovni delavki, Gabrijela Požar in Mojca Kolenc Pokrajac

Dostopnost