TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK PRI ZMAJČKIH

Obisk čebelarja in župana

V Vrtcu Postojna je vzgoja za zdravje pomemben sestavni del življenja in dela v vrtcu. Pri otrocih želimo spodbuditi zavedanje pomena uživanja slovenske oziroma lokalne prehrane ter jih ozavestiti o skrbi za čisto okolje, ki vpliva na obstoj čebel. Zato sva strokovni delavki v skupini Zmajčki načrtovali različne dejavnosti na temo o skrbi za zdravo prehrano in dovolj gibanja kot tudi na temo čebelarstva.

Otrokom sva omogočali, da so prek različnih slikanic, likovnega ustvarjanja, ob igri in petju spoznavali pomen zdrave prehrane, gibanja kot tudi pomen čebel v naravi in za človeka.

V petek, 11.6.2021 smo v okviru projekta Tradicionalni slovenski zajtrk imeli »medeni zajtrk«. Otroci so si za zajtrk pripravili »čebelje pogrinjke« ter jedli kruh, maslo, med, jabolko in pili mleko lokalnih dobaviteljev. Pri zajtrku so se nam pridružili tudi župan Občine Postojna, Igor Marentič, ravnateljica Vrtca Postojna,  Elizabeta Zgonc, in čebelar iz Čebelarskega društva Pivka, ki je otrokom predstavil nekaj zanimivih predmetov, ki jih potrebuje pri delu s čebelami.

Zajtrk smo si popestrili z deklamacijo Slovenski zajtrk, katere avtor je Vrtec Tržič.

Prispevek sva pripravili: Sandra Smiljanić in Tjaša Abram

Dostopnost