TEDEN PRIJAZNOSTI PRI ZVERJAŠČKIH

Zverjaščki smo se veliko pogovarjali in ugotovili da prav najmanjša dejanja največ štejejo in da ne rabimo veliko, da nekomu polepšamo dan.

V igralnici smo si najprej pripravili plakat s simboli, na katerega smo zbirali štampiljke prijaznosti za prijazna dejanja. Postali smo strpnejši drug do drugega in ugotovili, da nekomu pomagati sploh ni težko.

V sklopu humanitarne akcije smo predali zbrane izdelke RDEČEMU KRIŽU v Postojni.

Pri zbiranju zobnih ščetk se je aktivno odzvala tudi Mateja Cep, dr.dent.med., zato smo ji napisali prijazno sporočilo.

Sodelovali smo v izdelavi svoje kocke prijaznosti (nekomu se zahvali, nekoga pohvali, daj poljubček, nekoga objemi, nekomu pomagaj in nekomu povej, da ga imaš rad). Le to so otroci odnesli domov ter starše povabili k igri.

Pogovarjali smo se tudi o hvaležnosti in tako ugotovili, da se lahko s pismom zahvalimo tudi kuharjem in čistilkam vrtca. Odnesli smo jim napisano pismo in izrekli zahvalo.

Svojim staršem smo izdelali žetončke hvaležnosti…in kot so povedali otroci so hvaležni svojim mamicam in očkom ker: ”nas pocrtajo; nam kuhajo; pospravljajo za nami; se igrajo z nami; nas peljejo na karate in Cici telovadbo; nam kupijo bonbone in kinder jajčku; nas peljejo na telovadbo; nam kupijo sladoled”…

zapisala: vzg. Petra Natlačen

Dostopnost