Spoznavanje poklicev

V mesecu maju in juniju smo se pri Balončkih pogovarjali o različnih poklicih. Našteli smo poklice, ki poznamo in tiste s katerimi se večkrat srečujemo. Ugotovili smo kje so zaposleni ter kakšno delo opravljajo starši otrok.

Najprej smo se odpravili do bližnje trgovine in spoznali poklic trgovke. Na policah polnih dobrot nismo mogli mimo tega, da nismo kupili nekaj za se posladkat. Otroci so v vrtec prinesli veliko živilske embalaže in kuhinjski kotiček preuredili v trgovino ter se tako tudi sami preko igre vlog preizkusili v vlogi trgovca in nakupovalca.
Obiskala nas je tudi Borova mamica katera je zaposlena v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana. Oblečena v pravo zdravniško uniformo, je otrokom pripovedovala zgodbo o dečku, ki je moral obiskati bolnišnico zaradi operacije. Preizkusili so delovanje stetoskopa nato pa so kotiček v igralnici preuredili v bolnišnico in se tam igrali z različnimi rekviziti. Preoblečeni v uniformo medicinskih sester so uporabljali injekcije, povijali rane, merili temperaturo in pisali recepte za zdravila.
V sredo 15. 6. 2022 smo se odpravili v center mesta na Vodkov dan. Tam so otroci spoznali še poklic policista, smetarja, vodovodarja in gasilca. Najbolj so jih navdušili gasilci, zato smo v skupino povabili še eno izmed naših strokovnih delavk, ki je tudi prostovoljna gasilka. Laura jim je poklic gasilca še podrobneje predstavila. Otroci so jo z navdušenjem opazovali v njeni uniformi, preizkusili so gasilsko čelado, očala in rokavice.
Otroci so za sklop o poklicih pokazali veliko zanimanja zato vsa igra o različnih poklicih v kotičkih, ki so si jih pripravili še vedno traja. 

 

strokovna delavka, Nuša Babić

Dostopnost