SREČANJE S POSEBNIMI PRIJATELJI

Otroci iz skupine Lisičke smo skupaj s prijatelji (otroci s posebnimi potrebami na osnovni šoli Antona Globočnika) celo šolsko leto pletli vezi prijateljstva in spoštovanja ter se učili sprejemanja drugačnosti. Skupna prijateljevanja in druženja so nas pripeljala do novih spoznanj. Naši občutki pa so nekaj, kar ni bilo napisano, je nekaj, kar se ni nikoli bralo in je nekaj, kar je mogoče samo čutiti v naših srcih.

S svojimi prijatelji smo se ponovno srečali 10. junija 2022. Naše srečanje se je začelo pravljično, s čudovito kamišibaj pravljico po pripovedi Renate Schupp, Marie -Jose’ Sacre’.

Prvo zadrego ob navezovanju stika, smo z igrivostjo v srcih premostili z igro Lovljenje repkov. Nadaljevali smo s skupnim ustvarjanjem pisanih hobotnic ter se ob koncu druženja posladkali še s čokoladno torto. V spomin na prijetna druženja, smo ob slovesu našim prijateljem podarili lepe zapestnice.

Strokovne sodelavke, ki smo pomagale soustvarjati lepe trenutke, našim varovancem – Vesna Bunderla, Tanja Mejak, Tina Čeč, Mateja Kocjančič, Polona Lapajne Pavšič, Martina Zorc, Metka Konestabo, Nina Šajn, Željka Penko in Polona Ženko – smo spoznale, da smo se tudi me veliko naučile.  


Hvala vsakemu posebej, da smo skupaj iskali in gradili lepe trenutke. Naj nas čez poletje spremlja to veselje v dlani. Mogoče samo ob kepici sladoleda.

Z besedami se je igrala  Polona Ženko.

Dostopnost