Projekt NAŠE VREDNOTE

Spoštovanje, solidarnost, poštenost, strpnost, pomoč itd. so pomembne vrednote, ki nas bogatijo, predvsem pa v naš vsakdan vnašajo prijetno počutje in občutke, ki si jih delimo z drugimi. Četudi naj bi bile vrednote samoumevno del našega vsakdana, živimo v obdobju, ki ga zaznamujejo številna negativna dejanja in družbeni vplivi, ki vse prej kot spodbujajo toplino in razumevanje ter solidarnost med nami.

Vrednote so resda nekaj neotipljivega, vendar pa so tovrstne mehke veščine izjemno pomembna `sposobnost`, ki bogatijo posmaeznika, predvsem pa celovito vplivajo na družbo, v kateri živimo.

Z namenom, da bi okrepili zavedanje, predvsem pa v naše okolje vnesli vrednote, ki bi nas povezovale in navdale z boljšim počutjem, je Občina Postojna, skupaj z Boreo, pristopila k aktivnostim, s katerimi želimo poudariti pomen vrednot v naših kolektivih ter pri najmlajših, ki so pomemben del naše lokalne skupnosti in naše prihodnosti. V sodelovanju z vrtci in vsemi šolami na Postojnskem, ki podpiramo projekt ˝Naše vrednote˝, smo izprašali najprej naše zaposlene katere vrednote prevladujejo. Vsak zaposlen se je odločil in izbral 3 vrednote, ki se mu zdijo najpomebnejše. Sodelovalo je 114 zaposlenih iz Vrtca Postojna.

V prihodnosti bo sledilo še izobraževanje zaposlenih, ki jih bo opolnomočilo z znanji in veščinami, predvsem pa načinom in predlogi, kako lahko vsakdan v šoli in vrtcu postane prežet z vrednotami, ki nas bodo obogatile.

Dostopnost