DECEMBER V ENOTI RAVBARČEK – MESEC PRIJAZNOSTI IN MEDSEBOJNE POZORNOSTI

TA SVET JE LEP, ČE NEKOMU NEKAJ DAŠ,

TA SVET JE LEP, ČE NEKOMU NEKAJ DAŠ,

ČE STISNEŠ ROKO KOMU, KI GA KAJ BOLI,

TA SVET JE LEP, ČE SI ČLOVEK DO LJUDI.

(T. Pavček)

 

V enoti Ravbarček smo se v skupinah Jagode in Malince v mesecu decembru pogovarjali o prijaznosti in medsebojni pozornosti. V skupini Malince so otroci izdelali »kocko prijaznosti« in jo podarili tudi skupini Jagode. Na ta način so si otroci vsakodnevno izkazovali prijaznost in pozornost.

Poleg tega  smo se priključili tudi vseslovenskemu projektu Mala pozornost za veliko veselje, za katerega  smo izdelali  voščilnice. K sodelovanju smo povabili tudi starše naših otrok.  Cilj projekta je bilo zbrati čim več prazničnih voščil za starejše, ki bivajo v domovih in centrih za starejše po Sloveniji. Voščilnice smo tudi sami poslali Domu upokojencev Postojna.  

 Nekaj izdelanih voščilnic smo  razdelili tudi starejšim krajanom Planine in jim tako polepšali praznične dni. Čez nekaj dni sta tudi nas v atriju pričakali voščilnici hvaležnih krajanov.

Medsebojno pozornost smo si izkazali tudi tako, da smo si skupine med seboj podarile igrače. Pri medsebojnem obdarovanju so se nam pridružili tudi najmlajši otroci iz skupine Borovnice. V vrtcu smo izdelali lanterne prijaznosti s katerimi smo se skupaj s starši odpravili na večerni sprehod, ki smo ga zaključili s  prijetnim druženjem ob čaju in kakavu. Posladkali pa smo se tudi z medenjaki, ki smo jih spekli v vrtcu.

Strokovni delavci enote Ravbarček

Sabina, Barbara, Andreja, Špela, Miha, Vesna in Renata

Dostopnost