OBISK IN DRUŽENJE S PRVOŠOLCI V OŠ ANTON GLOBOČNIK

V torek, 26. 3. 2023 smo bili otroci iz skupine Travniški škrati povabljeni na obisk v Osnovno šolo Antona Globočnika. Obiskali smo 1. C razred. Naslednje leto bomo namreč prestopili šolski prag in tega se prav vsi veselimo.

Ko smo vstopili v šolo, se nam je ta zdela zelo velika in hkrati zelo prijazna.

Učenci 1. C razreda z učiteljicama so nam pokazali, da šola ni nič strašnega in da lahko pri pouku sodelujemo že sedaj. Za nas so pripravili pravljico z naslovom Medved išče pestunjo, ki smo si jo ogledali preko računalnika, nato pa smo z učiteljico obnavljali njeno vsebino. Da bi nam bilo še bolj zanimivo, so nam učenci pripravili predstavo in nam pravljico zaigrali, nato pa so nam pomagali, da smo izdelali lutke iz papirja. Posedli smo se v šolske klopi in postali pravi šolarji. Vsak učenec je pomagal nekomu izmed nas. S tem smo trenirali naše spretne prstke in učiteljici sta bili navdušeni, kako spretno strižemo s škarjami in kako natančno znamo barvati. Kot bi mignil, smo skupaj pospravili in uredili učilnico in ker nismo imeli medenjakov, tako kot medved, ki je v pravljici iskal pestunjo za svoje otročičke, smo se na koncu posladkali z bombončkom. Sledila je prosta igra, kjer smo se kar nekaj časa igrali z učenci. Ugotovili smo, da imajo tudi v šoli igrače in da se bomo lahko v šoli, poleg tega, da se bomo veliko novega naučili, tudi kdaj poigrali.

Učiteljici sta nam čestitali za sodelovanje, mi pa smo se jim zahvalili za povabilo in da smo lahko današnje dopoldne preživeli v prijetni družbi. Skupno srečanje je hitro minilo in nam bo ostalo v lepem spominu.

Travniški škrati s Tino, Dajano in Niko

Dostopnost