Ogledali smo si predstavo “Ljubezen je nalezljiva”

V petek, 17. 5. 2024, je v Kulturnem domu Postojna, potekala predstava Ljubezen je nalezljiva, ki so jo izvedli otroci s Podružnične šole Planina, OŠ Antona Globočnika Postojna. Predstavo so si ogledale vse skupine enote Škratek, Vrtca Postojna.

Otroci so najprej s slovenskim ljudskim izročilom, v navihani zgodbi, Stara Mica rompompom, s petjem in plesom ob glasbeni spremljavi, prikazali življenje nekoč.

Sledila je predstava, v kateri je otroke nagovorila čisto vsakdanja zgodba otrok, ki se sprašujejo, kako bi izboljšali medsebojne odnose v šoli.

Predstavila sta se povezovalna lika Tik in Tak, ki v vsaki situaciji najdeta dobro, pozitivno rešitev. Sta tudi polna humorja. Pomaga jima kocka, z miroljubnimi gesli ( Imej rad vse ljudi, Odpusti in pozabi, Poskusi se vživeti v drugega, Imej rad prvi, Osreči drugega,…).

Tudi ostali otroci so iskreno pripovedovali, kako poteka v šoli življenje, s kocko. Povezovale so tudi pesmi , ki so jih otroci navdušeno in prisrčno prepevali ter glasba, izpod rok mladih instrumentalistov.

Ljubezen je iz iskrenih otroških izpovedi, zažarela med mlado publiko.

Za konec so si otroci ogledali še videospot, Naj ljubezen med nami vzcvete, ki  je kot pika na i, otrokom na obraze pričaral iskrice v očeh.

(mentorica folklorne skupine: Brigita Blaško; glasbena spremljava in avtorica predstave Ljubezen je nalezljiva: Mateja Magajna, v okviru dejavnosti za mir, pod okriljem mednarodnega projekta Living Peace International, ostala pomoč in podpora: celoten kolektiv POŠ Planina)

Mateja Magajna

Dostopnost