Glasbeno dopoldne pri Hišnih škratih

Hišni škrati, oddelek prilagojenega programa, smo v sredo, 5. 6. 2024, preživeli glasbeno obarvano dopoldne. Obiskala nas je gospa Mihaela Kavčič, glasbena terapevtka IK, predavateljica in profesorica razrednega pouka.

 

Ob prijetnih zvokih kitare in nežnega glasu gospe Mihaele smo se z glasbo najprej pozdravili. Vsak izmed otrok si je izbral poljuben inštrument, s katerim se je pridružil igranju kitare. Najbolj so nas pritegnila glasbena lesena žaba, jajčka in različna tolkala. Začetna zadržanost je kaj kmalu popustila in ob glasbi smo se popolnoma sprostili. Naša radovednost in pozornost je vztrajala in želeli smo preizkusiti čisto vse inštrumente. Teh zares ni bilo malo. Tudi naša iznajdljivost in spontanost nas nista razočarali. Bili smo namreč zelo ustvarjalni in na inštrumente igrali na čisto svoj edinstven način. Preko glasbe smo lahko izrazili svoje občutke in lažje vzpostavili interakcijo z drugimi.

 

Ob slovesu smo glasbi pomahali v pozdrav, a prav gotovo ne za dolgo. Gospe Mihaeli Kavčič se najlepše zahvaljujemo za prijetno izkušnjo, ki nas je pustila razigrane in zadovoljne še ves dan.

 

Tereza Dariž, magistrica profesorica inkluzivne pedagogike

 

Dostopnost