LETOVANJE DEBELI RTIČ (5-6 let)

22. aprila 2015 smo se strokovne delavke starostnega aktiva 5–6 z otroki odpravile na tridnevno letovanje na Debeli Rtič.

Okolje zdravilišča nam je nudilo veliko gibanja ter igre na prostem na tamkajšnjih igralih (Veveričin dom, Indijanska vas …) kot tudi raziskovanja obale (igra ob vodi, risanje v mivko, iskanje školjk, opazovanje meduz …).

Otroke je zelo navdušil tudi notranji bazen tamkajšnjega hotela, kjer so lahko preko različnih iger ob in v vodi preizkušali svoje sposobnosti ter zelo uživali. Otroci so bili pod vodstvom športnega pedagoga Jerneja Klemenaka ter strokovnih delavk Tine Oberstar in Diane Simšič ves čas motivirani. Vsak otrok je imel možnost pod Jernejevim nadzorom skočiti v vodo in to brez rokavčkov.

S športnim pedagogom smo krepili zdrav duh v zdravem telesu z jutranjo telovadbo, večer pa smo si popestrili z ogledom risanega filma.

Veliko doživetje za otroke je bil tudi družabni večer, ki se je začel s pesmijo in plesom, končal pa z iskanjem pravega gusarskega zaklada s svetilkami. Otroci so bili ves čas iskanja zaklada v pričakovanju, kaj bodo našli in kdo je bil skrivnostni gusar. Zaklad smo seveda našli in si s cekini privoščili sladoled.

Žal pa zaradi slabega vremena zadnji dan nismo odšli na pohod med bližnjimi vinogradi, zato nam je prijazno osebje ponudilo igralno sobo v Veveričjem domu.

Letovanje je minilo hitro, kljub temu pa smo se vrnili polni novih izkušenj in doživetij. Otroci so bili zelo pogumni, saj so preživeli dve noči brez staršev. Ob prihodu v Postojno in snidenju s starši smo sklenili, da se na Debeli Rtič zagotovo še vrnemo.

Strokovne delavke aktiva 5–6 let

Dostopnost