TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK V ODDELKU ŽOGE ENOTE PASTIRČEK

Vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk poteka že šesto leto z namenom izboljšati zavedanje lokalnega kmetijstva in čebelarstva ter spodbujanja k zdravi prehrani. Obeležili smo ga tudi v Vrtcu Postojna. Skupino Žog so pri tradicionalnem slovenskem zajtrku obiskali župan Občine Postojna g. Igor Marentič in Junior ambasadorka UNICEF-a Arja Ela Hvala, ki je vlogo županje prevzela za en dan. Obiskale so nas tudi ravnateljica Vrtca Postojna ga. Tonja Ferjančič in pomočnici ravnateljice ga. Bernarda Trošt in ga. Elizabeta Zgonc ter čebelar g. Miroslav Cetina in mlekar g. Gregor Mihelčič. Dogajanje je spremljal in fotografiral g. Murovec.

Zajtrk je potekal v prijetnem vzdušju. Med njim sta g. čebelar in g. mlekar predstavila svoje delo. G. Cetina nam je preko slikovnega prikaza predstavil nabiranje in nastajanje medu. V pogovor so se vključili tudi otroci z zgodbo o čebelici iz »naše« pravljice Čebelica in potepuh (Sonja Pucer). G. Mihelčič pa nam je skozi »realistično« pravljico predstavil potek svojega dne in dela. Otroci so imeli veliko vprašanj o postopku molže krav.

Otroci so pogovoru doživeto sledili in s sodelujočimi delili svoje izkušnje ter znanje o pomenu lokalno pridelane hrane. Obiska so bili zelo veseli in zaključili so ga s pesmico o Čebelici Maji (Mira Voglar).

Vesna Grahović in Polona Iskra Mahnič

Dostopnost