IGRIVO POPOLDNE S STARŠI

Na sončno četrtkovo popoldne, 17. 3. 2017, so se otroci iz skupine Pikapolonice, enota Škratek, popoldne skupaj s starši zbrali v vrtcu. Tam so jih pričakale Tina, Vesna in praktikantka, dijakinja Maša.

Najprej smo pokazali, kaj vse znamo, bibarije in rajalne pesmice, nato pa je sledila igra z igračami iz naše vrtčevske izposojevalnice. Staršem naših malčkov, starosti 2–3 let, smo želele predstaviti, na kakšen način naš vrtec Postojna bogati igro predšolskih otrok. Otroci so se s svojimi starši, brati in sestrami igrali z Bučkom, Balončki, Mostom, Polžkom, Hitrimi medvedki, Spoznavam barve ter Spretnimi prstki. Navdušeni in polni zanimivih vtisov smo se družili še ob piškotkih in soku ter se nato razšli na svoje domove.

Strokovne delavke našega vrtca so v želji obogatiti igro ravno na področjih, kjer bo otroku še v večjo pomoč, izdelale didaktične igrače. V želji dopolnjevati družinsko vzgojo otroka, se je porodila ideja o izposojevalnici igrač. Ideja je udejanjena in izposojevalnica je na voljo staršem vsak četrtek v enoti Patirček.

Zapisala: Vesna Mramor

Foto: Tina Gavranič

Dostopnost