Druženje z lovcem

Na lep, sončen dan, v petek 8.3.2019, smo se otroci in vzgojiteljici skupine »Mehurčki«, v družbi čisto pravega lovca, odpravili na Sovič.

Že nekaj časa se v skupini pogovarjamo o gozdu in gozdnih živalih, zato smo se tudi odločili, da na izlet povabimo člana lovskega društva. Tako se je našemu povabilu odzval lovec Janez Posega, ki je tudi dedek deklice iz naše skupine in se je ponudil predstaviti svoj hobi.

Otroci so pri hoji proti vrhu opazovali naravo, pri tem pa uporabljali in razvijali vse svoje čute, kot so sluh, vid, tip in vonj. Svoje gibalne in motorične spretnosti so s pridom uporabljali pri hoji po zelo neravnem terenu, polnem naravnih ovir.

Na cilju smo si privoščili malico in kratek počitek. Otroci so že zelo ozaveščeni o tem, kako skrbimo za naravo. Ko so končali z malico, so vse svoje odpadke odvrgli v za to namenjeno vrečko. Istočasno so opazili tudi smeti, ki so jih »manj ozaveščeni« obiskovalci gozda odvrgli v bližini. Tudi te smo pobrali in odnesli v bližnji smetnjak.

Raziskovali smo okolico, nabirali naravni material (lubje, storže, vejevje, smrečje,…). Otroci so bili ves čas v bližini lovca, kateri jim je namenil veliko pozornosti. Dogovorili smo se, da se nam prihodnji teden pridruži v naši igralnici, kjer nam bo povedal in pokazal še veliko zanimivega o živalih in gozdu.

Zapisali: Helena Dujc in Mojca Gregorc

Dostopnost