Lovec na obisku

LOVEC NA OBISKU PRI “MEHURČKIH”

Ne dolgo nazaj se nam je g. Janez Posega, dedek deklice v naši skupini, pridružil pri planinskem izletu in raziskovanju gozdnih površin Soviča. Obljubil nam je, da nas kmalu obišče tudi v igralnici, kjer nam bo predstavil svoj hobi- lovec. Obljubo je seveda izpolnil in prišel v našo igralnico.

Otroci so se ga zelo razveselili in komaj čakali na zanimivosti  lovskih pustolovščin. S seboj je prinesel vse pripomočke (razen lovske puške), ki jih lovec potrebuje za delo v gozdu (daljnogled, zložljiv stol, nož za rezanje hrane, nahrbtnik, …). Manjkale niso niti nagačene živali (veverička in divja mačka), ki sta na žalost, po njegovih besedah, doživeli žalosten konec pod kolesi avtomobila. Lovec Janez je ta občutljiv in žalosten primer pojasnil otrokom  primerno in njim razumljivo.

Z otroci smo se cel teden pripravljali na ta obisk in iskali zanimiva vprašanja, katera mu bomo zastavili. Kdo drugi bi lahko več vedel o življenju in bivanju gozdnih živali, ki domujejo v naših gozdovih. Odgovore smo zapisali in se o tem še veliko pogovarjali in razpravljali v naslednjih dneh.

Za obisk smo se mu zahvalili in mu v ta namen poklonili skromno pozornost.

Obisk lovca v naši igralnici je bila otrokom zanimiva in poučna izkušnja.

 

Zapisala: vzgojiteljica Helena Dujc

Dostopnost