Kamišibaj vrtiljak

Različnost nas bogati. Tega se premalokrat zavedamo. V skupini Mravljice spoznavamo, da ima vsak izmed nas (ljudi) v sebi nekaj, s čimer lahko razveseli drugega – nekaj, v čemer je uspešen in to lahko deli.

Tako smo se v sredo, 22. maja, odpravili na pravi “Kamišibaj vrtiljak” v našo telovadnico. Tam so nas že pripravljeni pričakali gospoda Milan in Branko in gospe Jožica in Lojzi, varovanci VDC Postojna.

Vse od lanske jeseni so se v okviru študijskega krožka Jezikovne šole Athena (vodi jo gospa Flora Otoničar) učili, kako pripraviti kamišibaj predstavo. Po tej poti jih je od začetka do zaključka vodila naša stokovna delavka Polona Ženko. Vsak udeleženec je na koncu ustvaril svojo avtorsko pravljico, ki jo je za predstavo v kamišibaj gledališču opremil tudi z avtorskimi slikami v različnih likovnih tehnikah.

Nastopajoči so svoje pravljice predstavili nadvse suvereno ter navdušili vse prisotne. Za pravilni potek vrstnega reda njihovih slik je poskrbela ga. Sonja, prav tako udeleženka krožka. Ga. Flora jim je podelila diplome za sodelovanje. Na koncu se je vsem zahvalila tudi ravnateljica Vrtca Postojna, ga. Elizabeta Zgonc, otroci pa so zapeli pesem o pastirčku Jakobu.

Za nami je čudovita izkušnja medgeneracijskega povezovanja, naše druženje pa se bo nadaljevalo tudi v naslednjem vrtčevskem letu. Se že veselimo…

 

Pripravila: Sara Puntar, dipl. vzg. pred. otrok.

Dostopnost