Pomladni koncert – Jakob in njegova oblačila

V četrtek, 16. 5. 2019, se je iz telovadnice OŠ Antona Globočnika slišalo vesele in navdušene glasove otrok iz Vrtca Postojna, ki so vzklikali HURA!.

Strokovne delavke vrtca in otroci stari 4-5 let so izvedli že tradicionalni pomladni koncert z naslovom Jakob in njegova oblačila. Ko je pastirček Jakob premagal strašnega zmaja, se je ves razcapan odpravil čez Sovič v Postojno. Na poti je srečeval prijazne živali, ki so mu v zahvalo za njegov pogum podarjale različne kose oblačil. Jakoba so, ko je prispel v mesto, pričakali še Postojnčani in mu podarili torbo, narejeno iz zmajeve kože.

Otroci so ponosno nastopali pred svojimi družinami in drugimi povabljenimi, ki so telovadnico zapolnili skoraj do zadnjega kotička. Slišati je bilo nekaj priredb, pa tudi avtorske pesmi strokovnih delavk. Najbolj glasna je bila zadnja avtorska pesem z naslovom Pastirček Jakob, vzgojiteljice Majde Božič, s katero so otroci zaključili letošnji koncert. 

S prepletanjem pesmi, igre in pripovedovanja so strokovne delavke otrokom še bolj približale kulturo in legende našega okolja, poslušalcem pa so skupaj z otroki pričarale čudovito vzdušje.

Zapisali: Anja Kebe in Kristina Česnik

Dostopnost