POMLADNI KONCERT

V torek, 20.3.2018, smo strokovne delavke iz A oddelka priredile pomladni koncert za otroke. Skupaj smo pripravile program otroških pesmi, katerih tematika je bila pomlad – vreme, cvetlice in živali. Program je vodila strokovna delavka Barbara, ki je na zelo prisrčen in zanimiv način otroke nagovorila, medtem ko jim je predstavila nekaj cvetlic.

Koncert se je odvijal v skupni garderobi.Otrokom smo na tlapostavile blazine, prostor pa okrasile s cvetlicami, ki naznanjajo pomlad. Zapele smo devet pesmic, ki so jih spremljali mali ritmičnimi instrumenti. Otroci so nas zelo pozorno poslušali in začeli prepevati njim znane pesmi,seveda pa so nekateri od njih ujeli ritem in se ob prepevanju tudi pozibavali. Na koncu so nam otroci iz skupine Mehurčki zapeli pesmico o dežju. ker je bila pesmica ostalim otrokom všeč, so jo zapeli še enkrat. Vzgojiteljica Barbara je otrokom povedala, da je cilj tega koncerta pregnati zimo in sneg ter priklicati pomlad. V ta namen smo vsi skupaj glasno in jasno poklicali »teto pomlad«.

Tako smo skupaj vzpostavili prijetno pomladno vzdušje in bili trdno prepričani, da bomo zimo pregnali, a kaj ko nas je le-ta potem še enkrat presenetila ter nam poslala nove snežinke. Vprašali smo se, ali moramoše enkrat in glasnejezapeti, da nas bo »teta pomlad«končno le uslišala?

 

Otroci iz skupin: Nogice, Ribice, Sovice in Mehurčki ter strokovne delavke Dajana, Tina, Barbara, Miljana, Nataša, Mateja, Helena, Nina in Krista.

 

Prispevek sem pripravila Dajana Ćulibrk

Dostopnost