LETOVANJE: Dogodivščine otrok iz skupin ŠKRATI, VELIKI RADOVEDNEŽI in ISKRICE – 2. dan

LETOVANJE V CENTRU MARIAPOLI, PLANINA PRI RAKEKU (7. – 9. 6.)

Prebudili smo se v jasno jutro. Po jutranji telovadbi smo pojedli zajtrk in se odpravili na pohod. Dve skupini sta se odpravili do gradu Hasberg, vsaka po svoji poti. Otroci so v domišljiji »indijančki Balalajčki« postali in s skupnimi močmi zaklad škrata Hošperga poiskali. Lešnik slastni nagrada otrokom je bil in prav vsak se ga je razveselil.

Drugo skupino je pot vodila mimo vodnega zajetja Malni, kjer so srečali oskrbnika in se z njim pogovarjali. Med hojo so opazili martinčke, krave in konje na paši, ter prisluhnili riganju osla. Ob škratovi hišici so se okrepčali s sadjem.

Tretja skupina otrok je odšla proti Planinski gori. Tam so otroci opazovali naravo in živali. Pot jih je vodila mimo pašnika, kjer so si gledali baliranje pokošene trave. Ogovoril jih je kmet terrazložil, zakaj to počne. Med hojo so opazili tudi mravljišče.

Po povratku v center so pojedli kosilo in se odpočili, saj jih je čakalo še nekaj dogodivščin. Čas nam je hitro bežal ob sladkem presenečenju. Po počitku so nekateri imeli pravljično popoldne – kamišibaj predstavo, v izvedbi naše strokovne delavke, ki je otroke popeljala v svet domišljije.

 Raziskovanje travnika je bil »odličen«, je rekla ena od deklic. »Lepo nam je na letovanju,« je dodala druga in z roko v roki sta nadaljevali igro na travniku. Med poležavanjem na odeji so si ustvarili zapestnice, se igrali bolnico in podili za letečimi krožniki (frizbi). Sledili smo programu »Varno s soncem« in jih obogatili z reševanjem delovnih listov. V pričakovanju ogleda zvezd, so otroci likovno ustvarjali.

Sledil je pižama žur  do poooznih ur. Ogled zvezd in pohod z lučkami je bilo pravo doživetje. Letovanje je obogatila tudi prosta igra v naravnem okolju z naravnim materialom

Strokovne delavke iz skupin Škrati, Veliki radovedneži in Iskrice

Dostopnost