NARAVOSLOVNI DAN PRI MALINAH

V okviru projekta Zdravje v vrtcu smo v skupini Maline enota Ravbarček pretekli mesec in pol posvetili temi kako poskrbimo za celostno dobro počutje našega telesa. Pika na i je bil poseben dan, ki smo ga imenovali kar Naravoslovni dan četudi se je zaradi dežja odvijal v igralnici. Skozi štiri delavnice so otroci preverjali in utrjevali svoje znanje o zdravem načinu življenja. Vsaka delavnica je bila zmes že znanega, navezovala pa se je s temami, ki jih bodo otroci spoznavali v prihodnje.

Otroci so dopoldan preživeli zelo aktivno. Veselili so se vseh nalog oziroma iger. Največji izziv jim je predstavljal poskus kjer so tekmovali v pitju vode z vprašanjem kdo je je popil več. Opazovali so namreč gladino vode v dveh enakih kozarcih. Vode je bilo enako. Vodo so otroci nato prelili v drugačen kozarec kjer se je zaradi oblike kozarca gladina znižala. Le eni deklici je uspelo ugotoviti, da je vode še vedno povsod enako.

Najbolj pa so se zabavali, ko so s prekritimi očmi okušali različno hrano in ob tem kremžili obraze ali pa se oblizovali in nasmihali.

Otroci so na naravoslovnem dnevu kjer so sodelovali po skupinah, povezovali že znano z novim, hkrati pa se pripravljali na novo temo o zgradbi našega telesa.

Zagotovo ponovimo še kakšen podoben dan. Zabavno je bilo.

vzgojiteljica Maja Mislej

Dostopnost