ZNAM, ZATO POMAGAM

V sredo 4. maja 2022 je okrog našega vrtca močno tulila sirena. Nič se ne ustrašite… V reševalnem vozilu so sedeli naši neustrašni 6-letniki. Že od malih nog se učijo, kako je potrebno pomagati, ko se nam zgodi nesreča, poškodba, …

Znam, zato pomagam je projekt, v katerega so vključeni otroci starosti 5-6 let. Preko različnih dejavnosti otroci spoznajo pomen prve pomoči, klic na center za obveščanje 112 in način komunikacije s centrom, ter oskrbo osnovnih poškodb kot so odrgnine, ureznine, opekline, ugriznine.

Pogledajo si posnetek športne aktivnosti pri kateri pride do zastoja srca ter prvo pomoč pri dani situaciji. Skupaj z reševalko nujne medicinske pomoči spoznajo preverjanje odzivnosti poškodovanca oziroma nenadno obolelega, ter se preizkusijo v nudenju prve pomoči; oživljanja ter položaja nezavestne osebe.

Ogledajo si tudi reševalno vozilo nujne medicinske pomoči, ter se z reševalcem, ki je otrokom ves čas na voljo pogovarjajo o opremi v vozilu, ter kakšen namen ima sama oprema.

Ker pa je igra tista, pri kateri se otroci največ naučijo, so se na to sončno sredo predvsem igrali in se preko igre imeli možnost uriti v vsem osvojenem znanju ter pri tem neizmerno uživali. Naj vam fotografije orišejo njihov dan.

Helena Belčič, pom. vzg.

Dostopnost