RAZSTAVA: Voda in zdravilni turizem

Danes so v središče Postojne ponosno prikorakali štiri in petletniki, da bi odprli vrata svoje razstave, ki so jo pripravljali zadnje mesece.

Vrtec Postojna namreč sodeluje v programu Turizem in vrtec, ki poteka pod okriljem Turistične zveze Slovenije. Gre za vseslovensko gibanje za predšolske otroke, del katerega so bili postojnski otroci že preteklo leto, letos pa so ga nadaljevali. Otroci, stari 4 do 5 let, so prek igre, ustvarjanja, risanja, oblikovanja, pripovedovanja, doživetij in ostalih aktivnosti letos obeležili temo »Voda in zdravilni turizem«. Spoznali so reke v okolici, si ogledali vodni mlin, sodelovali z Visit Postojna, lokalnim podjetjem Kovod Postojna, Občino Postojna… Pri tem so utirali prve turistične korake, spoznavali pomen turizma, predvsem pa spoznali edinstvenost naše nenadomestljive dobrine – vode.

V okviru projekta so vrtčevski otroci, skupaj z vzgojiteljicami, v atriju Inštituta za raziskovanje krasa, ZRC SAZU v središču Postojne pripravili res poučno, pisano, izvirno in lično razstavo. Danes je potekalo tudi priložnostno odprtje le-te, ki so ga s pesmijo in plesom pospremili prav ustvarjalci – otroci. Za njihov trud so jim ponosno zaploskali starši, vodstvo vrtca ter vzgojiteljice, direktorica občinske uprave Občine Postojna Marina Rebec ter ostali mimoidoči.

Vabljeni k ogledu razstave tudi vi. Otroško ustvarjanje si lahko ogledate vsak dan med 7. in 18. uro in sicer v tednu od 17. do 20. maja 2022.
Dostopnost