OTVORITEV VRTČEVSKE KNJIGOBEŽNICE – ENOTA PASTIRČEK

Z otvoritvijo vrtčevske knjigobežnice vstopamo v 28. Tedne vseživljenjskega učenja.

Krajši program so s pevskim nastopom oblikovali otroci iz skupine Vetrnice z mentoricama Manuelo Bošnjak in Branko Gašič.

Zbrane sta nagovorili ravnateljica vrtca Postojna Elizabeta Zgonc ter vodja Tednov vseživljenjskega učenja na Ljudski univerzi Postojna Ana Šabec. Govornici sta  izpostavili, da knjige predstavljajo edinstven vir znanja, ki nas lahko spremlja skozi celo življenje. Obenem je knjigobežnica lahko tudi prostor srečevanja in druženja ter medgeneracijskega povezovanja. V knjigobežnici boste namreč našli pester nabor knjig, ki zajemajo različna področja in so primerne za prav vse generacije.

Kako poteka izmenjava? Deluje tako, da vanjo prinesete knjige, ki ste jih že prebrali, potem pa vsakdo lahko vašo knjigo brezplačno vzame, jo odnese domov in prebere, nato pa vrne nazaj v knjigobežnico. Lahko pa tja prinese drugo knjigo, ki je ne potrebuje več.

Kakšne vrste knjig lahko pustimo v hiški? Vanje prinesete knjige, ki so vam všeč in želite, da bi jih prebrali tudi drugi. V zadnjem času k projektu pristopajo tudi različne založbe, zato lahko v njih najdete tudi nove knjige.

Lokacija knjigobežnice: Vrtec Postojna, Cesta na Kremenco 4 (ob vrtčevski ograji, dostopna je s pločnika).

 

Pripravila: Barbara Doles, koordinatorica TVU za Vrtec Postojna

Dostopnost