GLASBENO POPOTOVANJE Z GLASBENO ŠOLO

V enoti Škratek smo v petek, 15. 12. 2023, doživeli prav poseben nastop, saj smo se vsi skupaj potopili v Svet glasbe. Obiskali so nas talentirani učenci iz Glasbene šole Postojna, ki so naš vrtec napolnili s čudovitimi zvoki kitare, prečne flavte in violine.

Celoten dogodek je bil pravo glasbeno popotovanje, ki smo se mu z veseljem prepustili. Učenci so nas popeljali skozi raznolik svet glasbenih instrumentov in nas navdušili s svojo predanostjo ter spretnostjo. Dogodek pa je povezovala simpatična učiteljica, ki je znala pritegniti pozornost otrok – ti so ji z veseljem prisluhnili. Vzdušje je postalo še bolj pravljično, ko sta nam učiteljica in učenka prebrali pravljico Muca Copatarica, ki so jo otroci pozorno poslušali. Učenci so med pripovedovanjem tudi zaigrali na glasbene instrumente.

Za zaključek pa smo se skupaj podali v plesno pospravljanje copat ob priljubljeni glasbi. Otroci so se razigrali in z nasmehom na obrazih zaplesali ob ritmih. Hvala glasbeni šoli Postojna in njihovim učencem ter učiteljicama za nepozabno izkušnjo, ki smo jo delili skupaj. Takšni dogodki širijo obzorja in spodbujajo ljubezen do umetnosti. Prepričani smo, da so se tudi naši vrtčevski otroci navdušili nad glasbo in da bodo ti trenutki ostali zapisani v njihovih spominih.

str. delavci enote Škratek

Dostopnost