OBISKALA NAS JE ANICA MIKUŠ KOS

Včeraj smo, strokovni delavci Vrtca Postojna, prisluhnili predavanju priznane slovenske pediatrinje in psihiatrinje, dr. Anice Mikuš Kos, ki je svoje profesionalno življenje posvetila izboljšanju duševnega zdravja otrok, še posebej tistih iz ranljivih skupin, vključno z otroki iz vojnih območij. Njeno delo tvori širok spekter aktivnosti, od klinične prakse do mednarodnega zagovorništva za pravice otrok. Je tudi avtorica in soavtorica številnih znanstvenih in strokovnih publikacij na temo duševnega zdravja otrok.

Njena edinstvena kombinacija znanj iz pediatrije in psihiatrije ji je omogočila celostni pristop k obravnavi otrok, kar je še posebej pomembno pri delu z otroki v stiski ali tistimi, ki so doživeli travme, kot so otroci iz vojnih območij.

Anica Mikuš Kos je s svojim delom postavila temelje za boljše razumevanje in obravnavanje duševnega zdravja otrok, še posebej tistih iz najbolj ranljivih skupin. Njena predanost izboljšanju življenj otrok po vsem svetu služi kot navdih za vse, ki delajo na področju pediatrije, psihiatrije, socialnega dela in izobraževanja.

Življenjska moč in pozitivna energija, ki jo izžareva dr. Anica Mikuš Kos v starosti 89 let, sta navdihujoča in osupljiva. S svojo pozitivno naravnanostjo do življenja in strokovnega dela, nam je pozitiven navdih za kvalitetno življenje in kakovostno sprejemanje strokovnih izzivov.

Zapisala: Elizabeta Zgonc, ravnateljica 

Dostopnost