Poldnevni izlet na turistično kmetijo Hudičevec

Skupine starostnega tima 4-5 let, smo se pretekli teden udeležile poldnevnega izleta na kmetijo Hudičevec. Že zelo zgodaj smo pozajtrkovali, si obuli škornje, oblekli ter se podali na pot proti avtobusnemu postajališču. Tam smo nestrpno čakali avtobus, nekateri celo prvič.

Ob prihodu na kmetijo, nas je toplo pozdravila gospodarica Katja in nas takoj povabila v kuhinjo. Tam je predstavila sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo kruha in jih v velikem “čebru” zmešala v testo. Ogledali smo si tudi krušno peč, ki je zakurjena čakala na naše hlebčke kruha.

V sosednjem prostoru smo se razporedili okrog miz, Katja pa nam je prinesla testo. Vsak je svoj kos dobro pregnetel, oblikoval v hlebček (polžka, sonček …) ter ga položil v skodelico. Hlebčke smo nato prenesli v kuhinjo, kjer jih je Katja zložila v krušno peč.

Medtem, ko se je naš kruh pekel, smo se z Matijo odpravili na pohod po posestvu kmetije. Ogledali smo si ovce v družbi pastirskih psov, konje ter osle. Iskali smo celo osla z rogovi, ampak ga nismo našli. Vse živali smo lahko nahranili s suhim kruhom.

Pot je bila zelo razburljiva, saj smo večkrat prečkali potok in tudi zabavna, ko smo se kotalili po bregu navzdol se pri tem veselo smejali in hitro tekli spet na vrh.

Utrujeni od poti smo se vrnili na kmetijo, kjer nas je čakal pečen kruh, vsak otrok je dobil svoj hlebček za domov. Pojedli smo malico, se igrali na igralih, nato pa se, polni lepih vtisov, z avtobusom odpeljali nazaj v vrtec.

Za vse skupaj je bila to zares zanimiva izkušnja, ki nam bo še dolgo ostala v spominu.

Dostopnost