V tednu vseživljenjskega učenja smo v četrtek, 21. 5. 2015, s TD Pudgura izvedle tematsko delavnico pod kozolcem. Otroci in starši so se preizkusili v peki kruha.Najprej smo skupaj zamesili testo. Iz vzhajanega testa pa si je nato vsak otrok izdelal svojo žemljico in jo okrasil z izbranimi semeni. Nastale žemlje smo položili v pečico, kjer so se spekle. Med čakanjem na pečene žemlje smo spoznali veliko različnih žit (koruza, pšenica, ajda, pira, oves …). Pšenico nam je uspelo tudi zmleti v manjšem mlinčku. Mletje in sejanje pšenice je bilo otrokom še prav posebej zanimivo.
Vsak otrok si je nato z voščenkami pobarval svojo kartonasto vrečko, v katero so pospravili pečene žemljice.
Dobro zapečene žemlje smo seveda tudi poskusili in bile so zelo dobre, saj so bile delo naših rok. Otroci so bili vidno ponosni na svoje delo.
Po dobrem kruhu je dišalo še dolgo potem, ko smo zaključili z delavnico.
Diana, Tanja in Mateja