PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU

V predšolskem obdobju otroci pridobijo navade, ki jih spremljajo vse življenje, zato je Vrtec Postojna zavezan k varovanju ter krepitvi zdravja – to mu je prioriteta. S programom Zdravje v vrtcu skrbimo za zdravje otrok in jih spodbujamo k zdravemu življenjskemu stilu.

Program Zdravje v vrtcu so oblikovali in ga koordinirajo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje. Temeljna cilja programa sta:

  • oblikovanje vrtčevskega okolja kot skupnosti, ki je zavezana skrbi za dobro počutje in zdravje ter utrjevanju pozitivnega odnosa do zdravja in
  • delovanje v smeri zmanjševanja nastanka bolezni in poškodb.

Več o programu Zdravje v vrtcu si lahko preberete na spletni strani NIJZ.

V letu 2019/20 v programu Zdravje v vrtcu sodeluje 13 oddelkov iz enot Škratek, Zmajček, Pudgurček in Ravbarček:

ŽABICE (Andreja Janev in Nataša Fatur), ŠKRATI (Nina Maver in Tina Pelko), STORŽKI (Mateja Bajc Trček, Anja Kebe in Špela Šorli), OBLAČKI (Alja Jereb Malovrh in Željka Kerlatec), MIŠKE (Barbara Požar in Sara Drobne), MARJETICE (Martina Jejčič Škrabolje, Dejana Malić, Helena Ferjančič in Mateja Kretič), MALI-VELIKI RADOVEDNEŽI (Manuela Bošnjak in Branka Gašić), LUČKE (Mojca Antončič, Tanja Zadel Radmanović in Urška Rupnik), KRTKI (Sandra Smiljanić in Martina Smerdelj), JAGODE (Andreja Facja in Barbara Jereb), INDIJANCI (Nina Božič in Melita Petrič), BOROVNICE (Tina Oberstar in Juta Sterle) in ANANASI (Vesna Grahović, Rudi Doles in Zala Zemljič) .

Poročila skupin o izvajanju programa Zdravje v vrtcu 2019/2020:

Call Now Button