PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU

V predšolskem obdobju otroci pridobijo navade, ki jih spremljajo vse življenje, zato je Vrtec Postojna zavezan k varovanju ter krepitvi zdravja – to mu je prioriteta. S programom Zdravje v vrtcu skrbimo za zdravje otrok in jih spodbujamo k zdravemu življenjskemu stilu.

Program Zdravje v vrtcu so oblikovali in ga koordinirajo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje. Temeljna cilja programa sta:

  • oblikovanje vrtčevskega okolja kot skupnosti, ki je zavezana skrbi za dobro počutje in zdravje ter utrjevanju pozitivnega odnosa do zdravja in
  • delovanje v smeri zmanjševanja nastanka bolezni in poškodb.

Več o programu Zdravje v vrtcu si lahko preberete na spletni strani NIJZ.

V letu 2018/19 v programu Zdravje v vrtcu sodeluje 13 oddelkov iz enote Pastirček:

ZVEZDICE (Nataša Boškovič in Žana Gogić), ZVERJAŠČKI (Petra Natlačen in Tanja Zadel Radmanović), ZEBRE (Tanja Nabergoj in Ana Berginc), ZAJČKI (Polona Iskra Mahnič in Alma Posega), PIKAPOLONICE (Tina Gavranić in Dajana Ćulibrk), MRAVLJICE (Sara Puntar in Laura Drole), MAVRICE (Tanja Mejak in Sara Drobne), LUČKE (Mojca Antončič in Nika Grželj), KAMENČKI (Jelka Čuk Marin in Sabina Vadnjal), ISKRICE (Senja Marušič in Romana Petavs), GOSENICE (Sanja Stanković Petrović in Andreja Grah), BARVICE (Kristina Česnik in Nuša Rebec) in SONČKI (Tjaša Terbižan in Urška Rupnik) .

Poročila skupin o izvajanju programa Zdravje v vrtcu 2018/2019:

Call Now Button